- Autor: zuzkamalkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 6.00
Bazalková pomazánka
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Flora | 150 |
Rajčata sušená | 80 |
Hořčice plnotučná průměr | 8 |
Dochucovadla:
60 g lístků čerstvé bazalky ½ lžičky mleté sladké papriky sůl a mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 3203 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 534 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 4.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Rajčata i bazalku nasekáme co nejvíce najemno a vložíme do mísy, kde vše smícháme s ostatními ingrediencemi. Jemně dosolíme a opepříme dle své chuti. Pomazánku mažeme na běžné pečivo nebo ji vložíme do misky a namáčíme do ní grissini nebo silné tyčinky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.